Engineering

Al onze producten worden op maat gemaakt en desgewenst gemonteerd. Of het nu gaat om het onderhouden of repareren van uw bestaande installaties of het ontwerpen en realiseren van iets compleet nieuws. Naast producten voor de food-industrie maken wij ook apparatuur die geschikt is voor toepassing in andere industrieën.

Energie en warmteterugwinning

De komende jaren komt de beschikbaarheid van olie en gas meer onder druk te staan, met toenemende prijzen tot gevolg. Energiebesparing en een groeiend aandeel aan duurzame energie staat centraal. Dat vraagt om innovatie en een slimme inzet van energiebronnen. M-Tech is specialist in energiebesparing en projecten op het gebied van het terugwinnen van warmte. Wij helpen onze klanten om hun doelstellingen op dit gebied te realiseren en uit te voeren. U kunt ook bij ons terecht voor de productie van duurzame brandstof door middel van een biodiesel-installatie.

Food processing machines

Voor de food-industrie levert M-Tech hoogwaardige apparatuur en skids voor het produceren, verwerken, transporteren, wassen en opslaan van de diverse producten, grondstoffen en halffabrikaten. In de productielijnen leveren wij roestvast stalen transport- en leidingsystemen, procestanks (mengen, verwarmen, koelen), zeefsystemen, sorteertrommels, coatingtrommels, kookketels, productwassers, warmtewisselaars en droogbanden.

Daarnaast leveren wij rvs vetafscheiders, vloerroosters en goten, draaitafels, bewerkingstafels, opslagbakken en kratten transport- en wassystemen, rollenbanen, trechters en (opvoer)banden.

Food-packaging/ Verpakkingsmachines

Voor de food-industrie levert M-Tech hoogwaardige apparatuur voor het verpakken van verschillende producten. In de verpakkingslijnen leveren wij rvs tray-ontnesters, beladers/ vullers, interne transportsystemen en dekselapparatuur. Deze lijnen variëren in capaciteit en zijn geschikt voor het beladen tot ruim 140 verpakkingen per minuut en ontnesten van meer dan 200 trays per minuut. Ze verwerken de meest voorkomende verpakkingsvarianten van trays of ronde cups/ bekers in kunststof, aluminium of foam.

Al onze machines kunnen worden ingezet in een vol-automatische proceslijn, samen met de meest gangbare productie machines van gerenommeerde fabrikanten van bereidings- of portioneerapparatuur, weeg- of vulsystemen, robots of snijmachines en topsealmachines. Daarnaast leveren wij roestvast stalen transportsytemen, overzetsystemen, inliners, draaitafels, bewerkingstafels, opslagbakken, toolracks en tanks. Tevens kan in overleg met de klant de proceslijn worden uitgebreid met label- en stickerapparatuur en bijvoorbeeld weegsystemen.

Inside engineering

Onze producten worden op onze eigen engineering afdeling ontworpen. Wij presenteren u graag een 3D tekening zodat een duidelijk beeld wordt geschetst van het te vervaardigen product. Onze afdeling staat bekend als zijnde innovatief, gespecialiseerd, kostprijsbewust, ervaren, gediplomeerd en betrokken.

 

Onze engineers staan open voor elke uitdaging

In overleg realiseren wij uw project